Actief Leven / Trainingsschema’s

Trainingsschema’s

Actief Leven biedt op dit moment verschillende trainingsschema’s aan voor zowel wandelen als hardlopen.

Waarom een trainingsschema?

Met behulp van trainingsschema’s kun je op een snelle en veilige wijze werken aan het opbouwen van conditie en aan het bereiken van een bepaald doel. Het gevaar bij sporten zonder schema bestaat eruit dat je dan in de meeste gevallen niet gericht bezig bent met een gefaseerde opbouw van de training. Ook vereist het enige ervaring om de trainingsintensiteit goed te bewaken en te verdelen.

Het gevolg is dat het zonder schema eenvoudig is om te fanatiek en te snel te starten, waardoor je aan het eind van de training geen energie meer over hebt om de training op een goede manier af te ronden. Daardoor ben je aan het einde van de training minder geconcentreerd en ontstaat een grotere kans op blessures.

Met een goed opgebouwd trainingschema, voorkomt je dat je in het begin van de training te hard gaat en verdeel je je energie over de hele training. Daarnaast zit er een opbouw in over een aantal weken om aan het einde van de trainingsperiode uit te komen bij je einddoel, bijvoorbeeld 40 minuten hardlopen.

Plaats een reactie